Спорт

Оскар: Кинезите ќе и парираат на Премиер лигата!

Бразилецот Оскар кој неодамна се пресели во Шангај, верува дека кинеската фудбалска лига се развива многу брзо и наското ќе го достигне нивото на најсилните европски лиги.

„Ако продолжат вака можат да достигнат високо ниво бидејќи имаат многу добри проекти. Нормално, Премиер лигата е на повисоко ниво бидејќи има многу квалитетни играчи, но Кинезите можат да го достигнат тоа ниво. Новите играчи помагаат да се зголеми квалитетот, поради тоа сум и јас овде“, истакна Оскар.

Оскар е само еден од низата фудбалери кои ја засилија кинеската Суперлига, после својот сонародник Хулк, Тевез, Аксел Витсел, Рамиреш, Алекс Тешеира, Лавеци…

„Овој трансфер беше добар за мене, добар за Челзи и добар за Шангај, па затоа сум среќен што сум во кинеската Суперлига. Кинезите трошат многу пари на играчи со цел оваа лига да стане многу поквалитетна. Ми испратија понуда и јас ја прифатив“, заклучи Бразилецот.

To Top