Zanco е најмалиот мобилен телефон на светот – еве кои опции ги нуди и колку чини

Zanco официјално е најмалиот мобилен телефон во светот кој е достапен на пазарот.

На него може да сочувате 300 контакти и 50 СМС пораки, а батеријата трае 3 дена. Дијагоналата на екранот е 1,2 сантиметри, има резолуција 64X32, а целата големина му е 46.7 мм x 21 мм.

Ако постојано зборувате, ќе издржи разговор од три часа без прекин. Има и Bluetooth и може да го поврзете на други уреди.

Чини 35 долари.