За три дена ВизЕр пушта директни летови од Охрид за Милано и Малме

Од понеделник, од охридскиот аеродром, за 20 евра ќе се лета со директен лет до Милано и Малме.

Со овие авиолинии ќе оперира Визер а покрај тоа што станува збор за нискобуџетни летови, билетите ќе бидат уште поевтини, затоа што се работи за нивно субвенционирање, откако „ВизЕр“ го доби новиот оглас на Министерството за транспорт и врски, а услов да се добијат петте милиони евра во наредните три години беше воведувањето на нови линии, особено од Охрид.

Од „Виз ер“ денеска објавија дека во јули ќе биде донесен и уште еден петти авион.