За безобразно богати: Glenfiddich – луксузна пијачка од луди 35.720 долари


Ep.1 Urban Explorer: Каде да пиете најдобро кафе во Скопје!? ↓↓↓


По повод 50-годишнината од независноста на Сингапур, најнаградуваното виски „Гленфидич“ произведе посебно лимитирано издание – „Singapore Anniversary Edition 50 Year Old“.

19-12-glenfiddich-singapore-anniversary-edition-50-year-old_1

Имено само пет шишиња од ова виски се достапни во продажба. Секое шише е рачно изработено од страна на експерти за стакло, а украсено е со сребрен орнамент од Томас Фаторини.

19-12-glenfiddich-singapore-anniversary-edition-50-year-old_2

Самото пакување на овој ексклузивен вкус е исто така единствено. Рачно сошиената кутија доаѓа со книга во кожна опаковка во која е напишана богатата историја на вискито и на Сингапур.

Лукскузното виски се продава по неверојатна цена од 35.720 евра.