Ако успеете да ги решите овие задачи – вие сте гениј за логика


Викенд најава: Интер - Милан, Тотенхем - Ман.Сити и Феенорд - ПСВ ↓↓↓Ако сте убедени дека полето на логиката ви е силна страна во животот, тогаш овие задачи за вас ќе бидат мачкина кашлица. Сите комбинаторики се направени по ист принцип, па ако успеете да го сфатите, тогаш вие сте гениј за логика.

Разгледајте ги бројките и малку размислете. Размислете подобро, не се откажувајте веднаш. Ако не ви оди, тогаш одговорот е под сликата подолу.

19-12-brightside_logika1

Првото равенство е добиено на следниот начин:

8 + 2 = 16106

8 x 2 = 16
8 + 2 = 10
8 – 2 = 6

На ист принцип се добиени и останатите равенства.