Во три години два пати по милион долари – е тоа ти се вика к’сметлија


Топ 10 најголеми фудбалски дербија


Американецот Марк Кларк успеал да го доживее она кое сите останати луѓе кои играат игри на среќа не можат да го доживеат ни за три животи – во три години дури двапати успеал да добие на лотарија милиони долари.

На лотаријата „греб греб“ Марк на двапати изгребал по 4 милиони долари.

Прв пат среќната милионска грепка ја изгребал кога точел гориво. Купил среќка инстант од лотарија, го изгребал бар кодот и го прочитал упатството кое гласело: „Обратете му се на службеникот“.

Како што е и предвидено, службеникот потоа од среќката го изгребал остатокот од кодот и шокиран од тоа што го видел на Марк му порачал: „Штотуку освои четири милиони долари“.

Слично нешто Марк доживеал и месецов, кога повторно купил среќка „ греб – греб“ од лотаријата на државата Мичиген. Среќниот Американец повторно ја изгребал истата сума, од 4 милиони долари.

Тој вели дека сега среќката ја гребел со паричка, која пред десетина години му ја дал неговиот сега покоен татко.

50- годишниот Марк Кларк истакнува дека и покрај милионските добивки не планира да си го промени животот, тој и понатаму ќе живее мирен пензионерски живот и ќе ужива во своето хоби, рибарењето.