Во пет месеци два пати освои џек-пот од вкупно 3,5 милиони долари


Традицијата вели: Аргентина ме демантира!? - 14 ден ↓↓↓Младиот африкански мигрант Мелхиг Мелхиг кој во Канада од својата родна татковина се преселил пред две години, стана милионер откако имаше неверојатна среќа на два пати во пет месеци биде добитник на највисоката награда на лото игрите на среќа, „грепки“ и да освои вкупно 3,5 милиони долари.

„Би сакал да го подобрам англискиот и да научам некој корисен занает како столарскиот’, вели 28-годишниот Мелхиг Мелхиг на прашањето од претставникот на WCLC-a (Western Canada Lottery Corporation) што ќе прави со толку пари.

По потекло од една западноафриканска земја момчето пред две години со семејството се доселило во Канада.

Во април купил грепка и освоил 1,5 милиони долари а минатиот месец среќата повторно му се насмевнала: овојпат изгребал и’ повеќе – два милиони долари.

Со парите од првата добивка купил куќа во која се вселил со сопругата и децата, а парите од втората добивка ќе ги вложи во иднината и образованието.

Според пресметката на WCLC шансите младиот Африканец да освои џек пот првиот пат изнесувале 1 спрема 900.000, а вториот пат биле и помали – 1 спрема 1,3. милиони.

А колкави се шансите некој да освои џекпот два пати во пет месеци? Немерливи, одговориле од WCLC-a.