Виц: Жив пра пра пра пра прадедо


Спасе Манев (Патувања низ Македонија): Ги откриваме скриените убавини на Македонија ↓↓↓


Учителката ги прашува децата:
Деца, ајде сега секој да каже кој е неговиот најстар жив роднина?
Јас имам баба, рекло едно девојче.
А јас имам прабаба, рекло друго.
Едно момче рекло:
А јас имам пра пра пра пра прадедо.
Но, тоа не е можно, рекла учителката.
Детето одговорило:
М м м м можно е, у у у у учителке.