Мајтап

Виц: Жено, зеде фломастер?

Шетал Цветко со жена си и по некое време му текнало:
– Жено зема фломастер со тебе?
– Не.
– Брзо иди дома и донеси фломастер.
Жената без да праша зошто, тркнала до дома и земала фломастер.
– Еве фломастер.
– Брззо нацртај ми шаховско поле на грбот.
Жената збунета, ама го послушала и му нацртала.
– Готово.
– Епа ај сеа земи и почешај ме на поле Д-6.

To Top