Виц: Законот е чудна работа


Топ 10 најголеми фудбалски дербија


Седат двајца затвореници и муабетат, па едниот му вели на другиот:

Чудна работа се овие закониве, брат.

Зошто бе? Дека тебе те стигна законот, затоа?

Токму заради тоа.

Е како?

Па така. Ме уапсија и затворија оти украдов десет гајби леб, за сега тука секој ден да ми даваат леб бесплатно. Кај има логика?