Мајтап

Виц: Вдовец свири на клавир

Мујо, пресно останат вдовец, седи и занесено свири на клавир.

Оди кај него Хасо и го прашува: „Аман бе, човеку, како можеш да свириш, кога Фата ти почина вчера?

Мујо на тоа одговара: „Без гајле, Хасо. Зарем не гледаш дека свирам само на црните дирки?“

To Top