Мајтап

Виц: Трпе, учителката и директорот

Учителката го вика малиот Трпе на таблата.
Излева Трпе и она сака да му поставе прашање:
– Ајде Трпе напиши на таблата….
– Аууу учителке, ама ви смрде устата, како гомна да сте јаделе!
– Шо зборуиш ти бе, е сега ја претера, ајде одиме кај директорот, има да барам да те избркаат од школото.
Одат кај директорот, му објаснуе учителката и директорот му вика:
– Кажи ми го бројот на татко ти, ќе му се јавам нека те зима, во ова школо не си пожелен.
Го кажуе Трпе, звоне директорот и од другата страна се слуша налутен глас:
– Министерот за образование, шо е сега работата?
Директорот одма ја спушта слушалката, мисле 5–6 секунди и на учителката и вика:
– Тодорова, дај мијте тоа устата, види таму некоја миризлива вода, не заебавај!

To Top