Мајтап

Виц: Три ракии

ракија

Цветко секој ден седел во кафана и нарачувал по три ракии.
Една вечер келнерката го прашала:
– Господине, дали е ова ритуал?
– Не! Бевме тројца добри пријатели од војска, и се заколнавме кој ќе седне да пие, да пие и за другите двајца!
Продолжилпо се нормално и една вечер келнерката повторно му носи три ракија, а Цветко и вика:
– Врати една ракија!
– Зошто? Да не починал некој од пријателите?!
– Не! Јас престанав да пијам!

Advertisements
To Top