Виц: Ти ја онадат жената

Си седи маж во кафана. Влегува еден со трчање и вика:
– Трпе, брзо трчај дома! Ти ја онадат жената!
Мажот брзо скокнува, трча надвор и во тој момент го удира кола.
Освестувајќи се во болницата си мисли:
– Многу нервозен сум станал во последно време. Ниту сум Трпе, ниту сум женет…