Мајтап

Виц: Степени на храброст

ХРАБАР
Кога ќе дојдеш дома сред ноќ мртов пијан, жена ти е во кревет, но сè уште не спие. Земаш столче и седнуваш пред нејзиниот кревет, а на нејзиното прашање:
– Што правиш?, одговараш:
– Сакам да седам во прв ред кога ќе почне циркусот.
ПОХРАБАР
Кога доаѓаш дома сред ноќ добро пијан, жена ти те чека со метла во раце, а ти ја прашуваш:
– Чистиш или се спремаш да одлеташ негде?
НАЈХРАБАР
Кога доаѓаш дома сред ноќ, мирисаш на парфем и имаш шминка по целата кошула. Ја плескаш жена ти по задникот и велиш:
– Ајде срце, ти си следна!
ХРАБАР У ПИЧКУ МАТЕРИНУ
Кога доаѓаш дома мртов пијан со швалерката, а на жени ти и викаш намигнувајќи:
– Прави се дека си ми сестра!

Advertisements
To Top