Виц: Слики од свадбата

Синчето ја прашува мајката:

Мамо, ги гледав вашите слики од свадбата со тато. Зошто ти си облечена во бел фустан?

Оти белата боја е боја на радост, сине.

Ами, зошто тогаш тато е во црн костум?