Виц: Бричење отсабајле

Се бричи мажот наутро, пред да оди на работа, се мачка со лосион за после бричење, задоволен, па и вели на жената:

Кога вака ќе се избричам отсабајле, се чувствувам десет години помлад.

А таа му вели:

Па, што не се бричиш навечер, и јас тро аир да видам.