Виц: Се расправаат Блажо и Џандар


Уствари викендов е затишје пред бура! ↓↓↓


– Се расправаат Блажо и Џандар:
– Блажо – Колку сте глупи вие џандариве не сте свесни.
-Џандарот – како да не!
– Блажо – Е ај ќе ти поставам едно прашање:
-Што е тоа мало црвено виси на дрво?
– Џандаров се дума, се дума е не знам бе што е?
– Блажо – цреша бе глуп!
-Џандарот – е добро бе второто прашање
сигурно ќе го знам.
-Што се две мали црвени и висат на дрво?
– Џандарот се дума, се дума, а бе ова го знаев го
имаше на приемен испит, е добро што е?
– Две цреши бе смотан!
-Џандарот – е ај ќе видиш третото прашање
со сигурност ќе го знам.
-Блажо -Што е големо кафено со четири нозе
и влечи запрежна кола?
-Џандарот како од пушка- Да не се три цреши?