Мајтап

Виц: Реченица со ананас

Учителката им вели на децата на напишат реченица во која ќе го употребат зборот „ананас“.
Цветко:
– Ананас е јужно овошје.
Ана:
– Ананас е многу сладок плод.
Трпе:
– Тато е алкохоличар и ги пие сите пари, а дојде зима…
– Трпе, ти само глупости измислуваш! Каде е „ананас“ во твојата реченица?!
– Чекајте, не сум готов – …a-на-нас ни се еба мајката од студ и глад.

Advertisements
To Top