Виц: Разликата меѓу мудрост и милион евра


Спасе Манев (Патувања низ Македонија): Ги откриваме скриените убавини на Македонија ↓↓↓


Двајца другари ловат риба и едниот фаќа златна рипка.

Пушти ме назад во водата и ќе ти дадам животен подарок. Бирај дали сакаш љубов, мудрост или милион долари.

Сакам мудрост, пресекол рибарот.

Готово. Ја имаш, рекла рипката и се вратила во водата.

По неколку минути тишина, другиот рибар му вели:

Ајде бе, кажи нешто мудро.

Требаше да ги земам парите.