Мајтап

Виц: Разбојници во стан од просечен Македонец

Се враќа еден просечен Македонец од работа и гледа некој му ја разбил влезната врата. Внатре што да види… Стојат двајца жестоко изнервирани батки среде ходникот. Го фатиле и почнале да го тепаат. На крај, целиот претепан, одвај успеал само да праша:
– Момчиња, зошто ме тепате?
– Како да не те тепаме бе!? Телевизор од старите, шпоретот на баба ти, фрижидер од 63-та, пари нема, злато нема, ништо нема. За што си ја ставил таа блиндор врата, па и решетките?! Зошто ги лажеш луѓето бе?!

Advertisements
To Top