Мајтап

Виц: Прилеп главен град на Македонија

Малиот Перица го прашува наставничката:

Перица, кој е главен град на Македонија?

Перица како од пушка:

Прилеп, наставничке!

Наставничката:

Каков црн Прилеп, бре? Од каде Прилеп главен град на Македонија?

Перица:

Па, викаат дека сме банана држава, затоа.

To Top