Виц: Пиратот и галебот


Спасе Манев (Патувања низ Македонија): Ги откриваме скриените убавини на Македонија ↓↓↓


После многу години, се среќаваат двајца пирати.
Еј, Џон, си заличел на вистински пират, со дрвена нога, кука наместо рака и со превез на окото! Раскажувај како ти се случија овие несреќи?
Што да ти кажам Роџер, ногата ја загубив при една нерамноправна битка.
А раката?
При еден грабеж, таман се фатив за другиот борд и еден со една мачета…
А со окото што се случи?
За окотo, како да ти кажам. Си пловев јас во чамец и одеднаш што ми требаше да погледнам нагоре. Еден галеб ми се покака точно во окото.
Ајде бе Џон, каков беше тој галеб?
Абе галебот беше обичен, ама јас уште не бев навикнат со куката