Виц: Пијани старци во јавна куќа

Сопственчката на една јавна куќа ја советува една од вработените девојки:
– Оди во собите 1 и 2 стави по една кукла н дување. Имам двајца стари муштерии, ама толку се пијани што нема ни да приметат разлика.
Девојката става по една надувана кукла, ги кани клиентите, тие влегуваат во собите и почнуваат. Им истекува времето и на патот кон дома едниот му вели на другиот:
– Мислам дека оваа што беше со мене беше умрена!
– Умрена?! Зошто мислиш така?
– Абе ни да мрдне ни да зборне додека ја онадев.
– Абе може да биде и полошо… Мислам дека мојата беше вештерка.
– Вештерка?! Како така?
– Е па таман почнавме и си викам да ја гризнам за задникот, а таа се налути, ми се испрде во лицето и излета низ прозорецот. Остај друго, вилицата ми ја однесе, сега како да ѝ објаснам на бабата?