Интересни факти за бракот …

1. Во првата година мажот зборува, жената слуша. Во втората година жената зборува, мажот слуша. Во третата година, двајцата зборуваат соседите слушаат.

2.Ако сакаш жената да те слушне се што зборуваш, зборувај во спиење.

3.Совршениот брак подразбира слепа жена и глув маж.

4.Колку бракот е подолг, толку речениците се пократки.

5.Кога мажот и отвора врата на својата сопруга или колата му е нова или сопругата.

6.Во секој случај, оженете се. Ако наидете на добра жена, ќе бидете среќни. Ако наидете на лоша, ќе станете филозоф

7.Пред бракот држете ги очите широко отворени, а во бракот замижувајте.

8.Кога маж ќе ви ја украде сопругата, нема подобра одмазда отколку да го пуштите да ја задржи.

9.Ако сопругата се посомнева дека сопругот ги знае сите правила, таа мора итно да измени некое од тие правила или сите.

10.Сопругата е секогаш во право. Ако почувствуваш дека таа греши, врзи си шамар и прочитај го ова уште еднаш.

Eлена Михајловска
студент на Институтот за семејни студии, Филозофски факултет