Виц: Перо и Трпе пијат без да платат


Спасе Манев (Патувања низ Македонија): Ги откриваме скриените убавини на Македонија ↓↓↓


На Трпе и на Перо многу им се пиело а имале само 20 денари па решила на измама да дојдат до пијачка. Трпе купил колбас и му рекол на Перо:
-Ќе влеземе во кафеаната ќе нарачаме пијачка и кога ќе ја испиеме ти ќе застанеш на коленици и ќе ми го откопчаш патентот а јас ќе ја ставам кобасицата во гаќи и ти ќе ја земеш неа во уста а конобарот ќе мисли дека ми го пушиш и ќе не избрка без да платиме.
Речено сторено . Влегле тие во една, во друга, во трета кафеана и секде им успеал трикот. По некаде петтата кафеана Перо се лути:
„Трпе брат, неможам веќе ме болат коленициве!“
„А јас бе брат, што да кажам како ми е мене, во втората кафеана го изгубив колбасот“.