Виц: Пер’то одговара на училиште


Ќе игра ли Елмас против Баерн Минхен!? ↓↓↓


Учителката го прашуе Пер’то…
—Пере, шо дава кокошката…
—Јајца учителке…
—Браво, друго шо….
—Уш јајца….
—Добро, ти на шо спииш…
—На кревет….
—А шо имаш под глава….
—Раците….
—Ммм, ај да пробаме на друг начин…На шо спие татко ти…
—На мама..
—А мајка ти каа не е туа….
—На комшиката….
—А и комшиката каа нема….
—Тоги и тате го нема…
—Лелее, воа дете че ме оболе, ок, на шо спие деоти..
—На кревет….
—А шо има под глава…
—Перница….
—Добра е, ако а удариме перницата, шо добиваме…
—Прашина…..
—А појако акоа удариме…
—Вошки….
—А ако а исечиме со нож перницата, шо добиваме….
—Една шлапаница опачички од дедо….
—Добро, шлапаница и шо друго…..
—Пердуи….
—Тууу конечно, значи шо дава кокошката…
—Ти кажа и приѓеска, јајца …..