Виц: Папагалот, слонот и стјуардесата


Топ 10 најголеми фудбалски дербија


Патуваат во авион слон и папагал. Папагалот е исклучуително „бахат“, само нешто бара и ја навредува стјуардесата:
– Курво, дај да се јаде нешто!
Слонот, иако толку поголем и (претпоставено) помоќен од него, мирно седи и гледа.
Пак папагалот:
– Ороспијо, дај некоја грицка и пушти филм, досадно е.
На слонот веќе му е незгодно.
– Курво, дај, бе, пиво – крека папагалот.
Се охрабрува и слонот:
– Курво, и за мене едно!
На стјуардесата ѝ дошло преку глава, ги зела и двајцата и ги фрлила од авионот. Гравитацијата си го прави своето, си паѓаат двајцата, а папагалот му вели на слонот:
– А, бе, дебел, ти знаеш да леташ?
– Не!
– Па, ш’о се курчиш тогаш?