Виц: Пак ли зелка за ручек?


Што ќе се случува во последното коло во Серија А, Ла Лига и Лига 1


Си доаѓа мажот дома од работа, жената спремила ручек варена зелка. Гледа овој и почнува да се буни:

Аман мори, жено, пак ли зелка за ручек? Вчера зелка, завчера зелка, пред три дена зелка, цел месец зелка јадеме.

Додека ме онадиш како зајак, има да јадеш само зелка и ништо друго.