Мајтап

Виц: Невестата не е девица

Невеста пред прва брачна ноќ, уплашена дека мажот ќе ја остави зошто не е невина отишла кај својата баба да се посоветува.
Бабата и кажала да стави слива долу и младоженецот кога ќе бута сливата ќе пукне или ќе падне.
Направила така невестата, ама ноќта сливата и паднала на кревет, а младоженецот ја изел.
Невестата исплашена дека нешто ќе му се случи зошто ја изел сливата трчала кај баба и да ја праша што да прави. А баба и и одговара:
– Е, внучке што си се уплашила толку, па дедо ти на времето цела диња изеде еднаш и ништо не му беше…

To Top