Виц: Најгласно плачење на погреб

Сопругата на Петре починала ненадејно, па на погреб сите ожалостени плачат и жалаат. Но, меѓу сите во жалост, еден маж отскокнува со своето кукање, тажење, плачење и лелеци.

Го гледаат сите и се чудат. И тогаш Петре му вели:

„Без толку тревожење господин швалер. Јас пак ќе се оженам“.