Мајтап

Виц: Мујо во кафана во Германија

Одат Мујо и неговиот пријател Суљо во кафана во Германија, па доаѓа келнерот и вели:

– Бите?

На тоа Мујо:

– Шницлензи, цвај пивензи, мајне једну салатензи…

Оди келнерот и му носи на Мујо сè што порача.

– Гледајш Суљо, му вели Мујо, што ти значи кога човек знае германски…

На тоа келнерот му одговара:

– Ќе јадеше ти гомнензи да не бев и јас од Босна.

Advertisements
To Top