Виц: Мама со вујче Тошо горе во собaта


Уште еден поткаст! Fat Cacko: Од гитара до Fat kitchen bistro и најдобриот бургер во градот ↓↓↓


Блажо звоне на тел: Ало Розе, татко ти е на телефон, мојш ли да ми а дадиш мајка ти?

Не можам тате, на спратот е со вујче Тошо у собата…

Розе, ти немаш вујко Тошо…

Имам, ене го у собата горе со мама…

Добро, еве шо че направиш, остај го телефонот, оди горе, чукни на врат’та од собата, и викни на мајка ти и на вујко ти Тошо, дека тате само шо си дојди со кол’та.

После 2-3 минути се враќа Ројз’то возудена и вика: Тате, тате, ја направи ти каа шо ми речи.

И, шо се деси?

Мама почна да вика, рипна од креветот гола, фана да трче, влези у купатилото, се сп’зна на плочките и а расцепи главата од кадата и е наа леже у локва крв, мртва е.

А вујко ти Тошо?

И он рипна гол од креветот, рипна од џамот право у базенот, ама има заборавено дека ти ниа Петок го изпразни за да го исчистиш, и он ене го леже расцепен, умрен е…

Тишина едно 30-40 секунди, и Блажо вика: Базен? кој базен бе Розе?

Ами нашиот бе тате…

Чекај малку, нели е тоа 6566-345?

Не….

Тууу, тууууут, тууу, тууууттттт…