Мајтап

Виц: Македонска финта

Еден човек отворил кафеана во Македонија. Ја крстил „Пет буриња“, но однадвор закачил само четири. Еден негов пријател му ја посочил грешката, а овој му одговорил:
– Не е грешка, сè си е во ред и на место. Јас намерно ставив само 4 буриња надвор. Идејата ми е кога некој ќе забележи, да влезе внатре да ми објасни и да види дека е убаво и евтино и така да ми стане редовен муштерија.
– И од тој твој маркетинг има ли фајде?
– Уште прашуваш! Омилена работа на секој Македонец е да се прави паметен и да ги поправа грешките на другите!

Advertisements
To Top