Мајтап

Виц: Македончето за сè има решение

Македонски оптимист оди на психијатар и лекарот почнува со терапијата со прашања и одговори.
– Замислете си дека дедо Ви умрел…
– Е, имам уште еден.
– Ама доцните на погребот.
– Седнувам во колата и стегам на гаста.
– Но вие се плашите од големи брзини.
– А бе, пијам шише ракија за храброст и немам гајле!
– Но, бидејќи сте пијан и возите брзо, ве запира полиција…
– Ќе се „разбереме“…
– Не можете да се „разберете“. Ве запрела полицајка.
– А бе, ќе се запознаеме и малку ќе пофлертувам.
– Да , ама таа е многу грда!
– Да , ама јас веќе сум пијан!

Advertisements
To Top