Виц: Маче или тигар


Спасе Манев (Патувања низ Македонија): Ги откриваме скриените убавини на Македонија ↓↓↓


Малиот му вели на татко му:

Тато, ај да чуваме маче.

Не може, сине, во стан живееме, ќе ни сере по дома.

Тогаш, ајде да чуваме тигар.

Не бива, тогаш ние ќе сереме по дома.