Мајтап

Виц: Колку ракија е таман?

Пиеш 100 милилитри – спремен си да го започнеш животот од почеток и… да си пуштиш во грлото уште 100.
200 милилитри – буквално праќаш љубов кон ближниот, особено ако тој е жена.
300 милилитри – ти се отвораат очите – сите кои седат покрај тебе на маса, ти се браќа.
400 милилитри – моментот на вистината – излегува дека сите покај тебе, се идиоти.
500 милилитри – филозофска доза – од мозокот ти течат генијални мисли, но толку се генијални што не се преведуваат на македонски, а другите мислат дека јазикот ти се плетка.

To Top