Мајтап

Виц: Кој има нешто против овој брак?

Венчавка во црква, попот ги прави сите метании и пред официјално да ги прогласи за сопруг и сопруга зетот и невестата, процедурално прашува:
– Ако некој има нешто против овој брак, нека каже сега или нека молчи засекогаш.
Се слуша уплашен глас:
– Јас…
Попот:
– Ти да молчиш! Ти си младоженецот!

Advertisements
To Top