Мајтап

Виц: Кецање во грмушките

Блажо го сретнуе Нацо у паркот, и го прашуе: Ее шо туа бре Нацо?

Лелее другар арно дојди даа, а најде една дрепа пијана од Бриони си идеше туа у темното, и ми речи ако а искецам три пати по ред, че ми дадела 200 евра, ја два пати и го перна и не можам по трет пат, спасуј ме Блажо, оди перни и го еднаш у темното, не оти че познае дали су ја или ти!

Оде Блажо у грмушката и ги дигнал нојз’те на ваа, и фанал да а кеца, у тиа момент иде полицаец и му а пушта батеријската ламба, и ги прашуе: Шо прајте ви туа бре у грмушките?

Еве се кецам со жен’та моа.

Леле се извинуам, не знаеше ја.

Ами и ја не знае, додека ти не а запали ламбата!

To Top