Виц: Како да си земеш пари од борчлија

Еден пријател на еден познат банкар му се пожалил дека има 1.000 евра за земање од својот должник, но не можел никако да го тужи затоа што немал никаков документ како потврда за долгот.
– Напиши му e-mail веднаш, – го посоветувал банкарот – и побарај му да ти ги врати тие 1.500 евра што ти ги должи.
– Но, тој ми должи 1.000!
– Токму така. Тој ќе избрза да ти напише дека тој не позајмил од тебе 1.500, туку 1.000 евра. Ова писмо ќе ти биде доволен документ со кој може да го тужиш.