Мајтап

Виц: Изменување на глаголот „гласа“ во македонскиот јазик

– Перица, ајде менувај го глаголот „гласа“ во сегашно време.
– Јас гласам, ти гласаш, тој гласа, таа гласа, тоа гласа, ние гласаме, вие гласате.
– А „тие“?
– Тие после ни ја ебат мајката наставничке!

To Top