Мајтап

Виц: Еве како во Македонија просечна плата е 25.000 денари

Според статистиката, во Македонија просечната плата за месец јули 2019 година била 25.104 денари. Тоа било пресметано според следниот принцип:

– Перо има 10 круши, Трпе има 0 – заедно, во просек, имаат по пет.

– Директорот секој ден јаде месо, вработените секој ден јадат компири – заедно, средно земено, јадат мусака.

– Мара се „фука“ со цело маало, Јованка само со својот сопруг – во просек двете се ороспии.

Advertisements
To Top