Мајтап

ВИЦ: Доаѓа докторот во визита кај Трпе

Доаѓа докторот во визита кај Трпе, кој лежи штотуку опериран, без заби:
– Доктое, да не факаф лефници?
Докторот си зел, и додека го читал болничкиот картон и си грицкал од лешниците, му паднало чудно што ќе му се лешници на човеков без заби.
– Абе Трпе, може не е моја работа, ама кажи им на тие што ти доаѓаат во посета нека ти донесат нешто помеко за јадење.
– А бе доктове, мене ми донефоа тие, фоколадо со лефници.

To Top