Виц: Џимрија сопруг

Се враќа сопругот дома и ја прашува сопругата:

Маче, што има за јадење?

Гравот од вчера.

А бре аман! Пак грав?! Не можам да јадам исто јадење два дена!

Ѓубре пребирливо, можеш цел живот да пиеш една иста ракија, а не можеш исто јадење да јадеш два дена!