Виц: Батка, што вака искршен?


Македонија - Малта: Ни треба победа и тоа не каква било, туку газење треба! ↓↓↓Се среќаваат двајца пријатели, едниот со рака, нога и врат во гипс, па другиот го прашува:

А бе, батка, што вака искршен? Вчера те видов вечерта на журката од работа со таа плавушата, арен си беше?

Ме виде, а? Кажи брат, нели беше јака типката?

Да бе, гром женска, јаки гради, јак задник, топ беше, те видов со неа.

Си ме видел…ама и жена ми ме видела, па еве…