Вистински бурек мајстор од мали нозе


Уствари викендов е затишје пред бура! ↓↓↓


Иако има само десет години, Новак Стевановиќ веќе е докажан вистински мајстор за бурек којумее да го врти тестото за бурек над својата глава без да направи ниту една дупка.

Новак ја демонстрираше својата вештина за правење бурек пред посетителите на манифестацијата „Денови на бурекот“ во Ниш,тој во живо докажа дека е најмладиот бурекчија во Србија.

Малиот Новак за петнаесетина минути успеал да направи четири пити бурек а во меѓувреме изведувал и „акробации“ со тестото.