Вис: Сакам развод, судија

Судијата на распит на брачен пар го прашува мажот:

Што е вашиот проблем?

Сакам развод, господине судија.

Зошто?

Жена ми по цела ноќ скита по кафеани, барови, ноќни клубови, дома не се прибира.

А зошто скитате на такви места по цела ноќ, госпоѓо?

Го барам него, ова говедо, господине судија.