ВИДЕО НАЈАВА: Кларксон и екипата соборуваат брзински рекорд на вода


Unboxing: Што е ново во студиото на BMG Network!? ↓↓↓


Во новото продолжение на серијата Гранд Тур, фасцинантното трио ќе проба да направи возило со кое ќе пробаат да го скрушат брзинскиот рекорд на вода.

За таа цел тие ќе спојат автомобил, стар глисер и авионски мотор, а сето тоа за да покажат дека на вода може да бидат многу брзи. Џереми Кларксон носи два славни болиди од 1990 година, и двата имаат 3.5 литарски мотори, но „јапонецот“ има 6 цилиндри во „V“ распоред. За разлика од Бугати болидот кој има дупло повеќе цилиндри и турбини.