Светот му се поклонува: Видете ја новата магија на Рикардињо

Вториот дел од Европското првенство во футсал кој се одржува во Словенија донесе еден очекуван резултат и една сензација.

Португалија со 4:1 ја победи Романија, а натпреварот го одбежела неверојатниот гол на Рикардињо.

Португалецот најпрвин лесно се ослободи од својот чувар, а потоа со „рабона“ постигна гол кој долго ќе се прераскажува.