Виц: Тате, ќе ни ја дадеш колата?

Ќерката го прашува таткото:

Тате, дечко ми прашува дали ќе ни ја дадеш твојата кола за вечер?

Нема проблем, злато татино, земете ја, само турете си бензин, мислам дека нема доволно.

Не е проблем тате, не ни треба бензин, секако не планираме да ја вадиме од гаража.